– Vi ønsker å berømme folks vilje til å handle lokalt

Nova Interiør

03.04.2020

Nova Interiør opprettholder full drift i «lockdown» med sine 37 arbeidstakere.

I likhet med resten av verden preges også Nova Interiør av Koronakrisen som herjer og har sendt sjokkbølger verden over.

Som en direkte konsekvens har man stengt butikken i Tromsdalen, men samtidig åpnet for private visninger.

“Denne krisen påvirker oss alle, både jobb og privat. Det hersker det liten tvil”

Rolf Jacobsen

Daglig leder
Nova Interiør

– Det skyldes at vi ønsker å redusere smitterisikoen for våre kunder og medarbeidere. Vi har åpnet for private avtaler i butikken da det er enklere å ha kontroll med smittevern med færre mennesker i lokalene. Da har vi tilfredsstillende kontroll på smitterisikoen. Salgsteamet og administrasjonen jobber som hovedregel fra hjemmekontor. Salg gjennomfører videomøter, bruker nye digitale verktøy og telefon for å samhandle med kundene å visualisere tegninger og løsninger, forteller Jacobsen. Det er med andre ord ingenting i veien for å ta kontakt med våre selgere på telefon eller e-post.

Full drift i produksjon

Nova Interiør har produsert kjøkken og interiør siden 1963 i Tromsdalen. I dag teller bedriften totalt 37 ansatte, og samtlige er foreløpig i full jobb. Både via hjemmekontor og ikke minst i produksjon.

– Vi har et ansvar for å sikre arbeidsplasser og virksomheten for øvrig i et langt perspektiv, og skal så langt som mulig forsøke å unngå permitteringer. Vi har godt med arbeid i en drøy måned til og får fortsatt inn nye bestillinger. Vi har også oppstart av et stort prosjekt om ikke lenge, og går dette som planlagt så har vi nok å gjøre også på forsommeren, forklarer Jacobsen.

– I tillegg kommer vi til å bruke eventuell ledig tid på vedlikehold og forefallende oppgaver som ikke nødvendigvis er inntektsbringende nå, men som vil gi oss effekter fram i tid. Skulle situasjonen vi er i bli langvarig, så må imidlertid også vi gjøre en vurdering av bemanningen, men det er viktig for oss å sikre våre arbeidsplasser og at kompetansen vår er med oss også etter at samfunnet normaliserer seg, utdyper han.

Takker lokal handel 

I denne omstillingsperioden har flere påpekt betydningen av lokal handel.

– Vi ønsker å berømme folks vilje til å handle lokalt i vår region. Det er tilliten deres som gjør at vi kan fortsette å skape vekst og arbeidsplasser. De siste ukene har vist oss hvor flinke folk er til å ta vare på byene sine, og den oppfatningen tror jeg vi deler med flere andre, sier Rolf Jacobsen.

Inspirasjon og nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rekke inspirerende nyheter, flotte detaljer og tips til deg som går rundt med kjøkkentanker.

Om Nova

› Kjøkken
› Garderobe
› Bad
› Kampanjer
› Vår historie
Forhandlere
› Nyheter
Avtal møte

Personvern

Tromsø

Telefon: 77 63 90 00
E-post: post@nova-group.no

Finnsnes

Telefon: 77 63 90 00
E-post: finnsnes@nova-group.no