Rekreasjonshjemmet i Ersfjorden


mai 11, 2021

Del
Facebook
Pinterest

Vi fikk komme inn på besøk til Elisabeth og Ingvard Lorentzens nyrenoverte og svært stilrene bolig i idylliske Ersfjorden.

Det første du ser når du kommer opp trappen hos familien Lorentzen, er de store vinduene i stuen. Uansett vær og vind rammer de inn fjord og fjell som scener fra en naturfilm. Elisabeth Lorentzen leder oss videre i det stilrene huset. Det går i mørke farger som er sjattert i gull med kledelige grønnplanter som avrunder stilen.

De snøkledde fjellene stråler mot oss gjennom vinduene. Elisabeth betrakter den nydelige utsikten.

Smykket i huset

Elisabeth har stor interesse for interiør. Det er også enkelt å legge merke til i den gjennomførte boligen. Hjemmet er preget av en stilren rustikk, hvor det moderne møter historien.

– Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og alle rom er helhetlig gjennomført. De store vinduene gir naturlig lys, noe enhver bare kan drømme om. Utsikten mot fjorden er også virkelig til å bli inspirert av.

– Hvor har interessen for interiør kommet fra?

– Da vi kjøpte vår første bolig og begynte å innrede den, våknet interessen rundt det å skape et hjem. Det er spesielt de mørke fargene som tiltrekker meg, og sort passer så godt med gullfarger, svarer hun.

Etter hvert som vi beveger oss gjennom huset, forstår vi også hva hun mener, og spesielt i møtet med hjemmets hjerte – selve smykket i huset. Håndtakene i messing «1353» fra Besagdesign inviterer til kokkekunst og hyggelige stunder. Flisene er reflektert som perler i de håndlagde benkeplatene. Det mørke Njunis-kjøkkenet med gulldetaljer står i stil til helheten. Blandebatteriet «Honey Gold» er fra Tapwell og «Luna vask» fra Blanco.

– I utgangspunktet hadde jeg en klar tanke om hvordan kjøkkenet skulle se ut, og da jeg så modellen fra Nova var jeg ikke i tvil om hvem som skulle levere kjøkken til oss.

Fra idé til virkelighet

Hos Nova Interiør ble Elisabeth møtt av Heidi Lindrupsen.

– Heidi forsto ideene mine og gjorde dem til virkelighet uten å blunke. De første tegningene var nøyaktig slik jeg hadde forestilt meg. I tillegg har prosessen vært veldig fin, fra første møte til ferdigstillelse. Det føltes også som en trygg prosess, og Heidi kom hjem til oss for å forsikre seg om at målene var på millimeteren i forkant av produksjonen.

Elisabeth forteller at hun også setter stor pris på lokal produksjon.

– Nærheten til fabrikken var også en stor fordel med tanke på leveringstid og personlige ønsker. Vi har fått fargene vi ønsker og ikke minst speil over vasken. Det er artig med utradisjonelle løsninger. Benkeplaten i stein gir også det lille ekstra, og tar seg godt ut der den glinser i sollyset. Kjøkkenet er virkelig blitt et smykke i huset, sier Elisabeth Lorentzen.

Vi takker Elisabeth pent for omvisningen. Hjemmet er fortsatt ikke åpnet som rekreasjonssted, men kanskje er bildene til inspirasjon til ditt hjem.

Personlig rådgivning

Vår ambisjon er at et Nova-design ikke bare skal gjenkjennes – du skal føle det også. 

Alle mennesker har ulike preferanser og behov. Et møte med våre dyktige selgere vil være første skritt mot målet om et nytt kjøkken, et nytt bad eller en ny garderobe. Sammen med deg vil vi tegne ditt drømmeprodukt som passer deg, din smak og ditt behov. 

Tromsø

Solstrandvegen 25, 9020 Tromsø

Åpningstider

Mandag – fredag: 08:30 – 16:30
Torsdag: 08:30 – 19:00

Finnsnes

Parkveien 2A, 9300 Finnsnes

Åpningstider

Mandag – fredag: 08:30 – 16:00

 

Kjøkken
Baderom
Finn ut mer
Garderobe
Bli inspirert