Monicas torskerett for travle hverdager

Nova Interiør

09.05.2019

Monica har en travel hverdag hvor hun sjonglerer mellom full jobb, mamma-rollen og fotballtrener.
Selv om dagene kan være hektiske tar hun seg alltid tid til å lage god og sunne middager. Hun bruker gode ferske råvarer og fokuserer på næringsrik mat.

Fremgangsmåte:

1. Renskjær torsken og del den i like store stykker, strø på salt og la den trekke.

2. Mens torsken trekker begynner du på potetene.

3. Skjær mandelpotetene i skiver.

4. Hell over litt olivenolje og strø over salt og pepper.

5. Stekes i ovnen på 210 grader i ca. 25-30 min. Til de blir brun i kantene.

 

Når potene er i ovnen starter du på fisken.

6. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

7. Pisk sammen eggehviten i en annen vid skål.

8. Ha brødcrumble i en tredje vid skål.

9. Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i brødcrumble.

10. Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

 

Når fisken er i pannen starter du med råkostsalaten og remuladen.

11. Råkostsalaten: Riv gulerøtter og epler, ha over eddik, vann, sukker og sitronsaft og bland godt.

12. Remuladen: Hakk sylteagurk, kapers og rødløk i små biter, og bland det med majones og Creme freshe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Da er middagen servert, vel bekomme! 

Dette trenger du:

1 stk        helside av torsk
6 stk        mandelpoteter

Salt og pepper
Olivenolje

Råkost salat:
3 stk        gulrøtter
1 stk        eple
1 dl          vann
1 ts          eddik 7%
1 ts          sukker
1 ts          sitronsaft

Remulade:
1 pose     majones
1/2 pk     creme freshe
3 ss          sylteagurk
3 ss          kapers
1/2 stk    rødløk
1/2 stk    sitron
1/2 ts      salt
0,25 ts    pepper

Til panering trenger du:
Mel, 3 stk eggehvite, Brødcrumble, salt og pepper.

Inspirasjon og nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rekke inspirerende nyheter, flotte detaljer og tips til deg som går rundt med kjøkkentanker.