Monicas torskerett for travle hverdager

Nova Interiør

09.05.2019

Monica har en travel hverdag hvor hun sjonglerer mellom full jobb, mamma-rollen og fotballtrener.
Selv om dagene kan være hektiske tar hun seg alltid tid til å lage god og sunne middager. Hun bruker gode ferske råvarer og fokuserer på næringsrik mat.

Fremgangsmåte:

1. Renskjær torsken og del den i like store stykker, strø på salt og la den trekke.

2. Mens torsken trekker begynner du på potetene.

3. Skjær mandelpotetene i skiver.

4. Hell over litt olivenolje og strø over salt og pepper.

5. Stekes i ovnen på 210 grader i ca. 25-30 min. Til de blir brun i kantene.

 

Når potene er i ovnen starter du på fisken.

6. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

7. Pisk sammen eggehviten i en annen vid skål.

8. Ha brødcrumble i en tredje vid skål.

9. Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i brødcrumble.

10. Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

 

Når fisken er i pannen starter du med råkostsalaten og remuladen.

11. Råkostsalaten: Riv gulerøtter og epler, ha over eddik, vann, sukker og sitronsaft og bland godt.

12. Remuladen: Hakk sylteagurk, kapers og rødløk i små biter, og bland det med majones og Creme freshe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Da er middagen servert, vel bekomme! 

Dette trenger du:

1 stk        helside av torsk
6 stk        mandelpoteter

Salt og pepper
Olivenolje

Råkost salat:
3 stk        gulrøtter
1 stk        eple
1 dl          vann
1 ts          eddik 7%
1 ts          sukker
1 ts          sitronsaft

Remulade:
1 pose     majones
1/2 pk     creme freshe
3 ss          sylteagurk
3 ss          kapers
1/2 stk    rødløk
1/2 stk    sitron
1/2 ts      salt
0,25 ts    pepper

Til panering trenger du:
Mel, 3 stk eggehvite, Brødcrumble, salt og pepper.