Fv. Eva Larholt, Nann Pettersen, Mai-Karin Aronsen, Karen Eline Johansen, Caroline Solheim Stenseth, Heidi Lindrupsen og Susanne Fremnesvik.

Kvinnerevolusjon i Nova

06.03.2020

For 18 måneder siden jobbet det tre damer i Nova Interiør. Nå har vi hele åtte spydspisser i front!

– Jeg syns det har vært veldig spennende, det er en tradisjonsbedrift som nå er i en fase med mye utvikling, som er spennende å være med på. Vi kvinner kommuniserer og samarbeider nok på en annen måte og det skaper antakeligvis et bredere perspektiv og mer balanse, sier Karen Eline Johansen – som har vært salgsleder i Nova siden 1. januar.

– De beste kandidatene

Siden Rolf Jacobsen startet i rollen som daglig leder 1. oktober 2018, har han rekruttert fire kvinner til salgsavdelingen i Tromsø, og en til avdelingen på Finnsnes.

– Når vi søker etter folk så velger vi alltid de beste. Først og fremst i en mannsdominert organisasjon, så er det fint med balanse mellom kjønnene, og det ser vi har innvirket positivt på organisasjonen vår, sier Jacobsen, som allerede merker effekten av at vi har fått kvinnelig kompetanse på salg og interiør.

– En selger som er glad og fornøyd – har større sjanser for å selge et kjøkken. Vi er veldig fornøyd. Balansen i administrasjonen begynner også å bli bra.

– I produksjon har vi fortsatt ikke noen damer, men vi håper at vi snart ser noen her også, forteller Jacobsen.

Fv. Eva Larholt, Nann Pettersen, Mai-Karin Aronsen, Karen Eline Johansen, Caroline Solheim Stenseth, Heidi Lindrupsen og Susanne Fremnesvik.

Mindre fotballsnakk og mer omsetning

Mai-Karin Aronsen er en kontinuitetsbærer i Nova, og har jobbet i bedriften siden 2005. Hun er glad for å få flere kvinner som kollegaer.

– Jeg syns det er artig. Du får litt andre utfordringer, det blir litt annerledes. Når du jobber med mannfolk så har de sin måte å gjøre ting på, mens damer har ofte en litt annen tilnærming. Sammen utfyller vi hverandre bra, sier Aronsen.

– Både jeg og Susanne trives mer nå, smiler Aronsen og ser bort på Susanne Fremnesvik, som har jobbet hos oss siden 2010.

– Det er bra. Vi merker det godt på miljøet. Litt mindre fotballprat på lunsjrommet, smiler Susanne.

– Og litt mer omsetning i kassa?

– Ja, det også, ler hun.

Ingunn Hågensen jobber i Nova Interiør sin butikk på Finnsnes.

Inspirasjon og nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rekke inspirerende nyheter, flotte detaljer og tips til deg som går rundt med kjøkkentanker.