Ida hos Senab Eikeland om de nyeste kjøkkentrendene

Nova Interiør

07.05.2019

Ida Rørvik jobber som interiørkonsulent hos Senab Eikeland – landets største og ledende aktør innenfor møbler og interiørløsninger til kontor, skole, barnehage, helse, offshore og offentlige miljøer.

– Hva er de nyeste kjøkkentrendene?

– Kjøkkenet skal integreres mer i den generelle innredningen. Materialvalg er viktige og også farger på innredningen. Naturelementer og organiske overflater er fortsatt mote for fullt, og det å velge finer, stein, skinn og tre er nok en trend, innleder Rørvik.

“Jeg mener man bør tørre å velge det man liker over det som er trend”

Ida Rørvik
Senab Eikeland

– Vi er blitt flinkere å bruke farger og flere materialer i innredningen. For eksempel «backsplash» og benk i marmor eller kompositt (corian) . Det samme gjelder kokehette og blandebatteri i messing eller sort. I tillegg tror jeg at tekniske løsninger, flere «duppeditter» som lys og motor på hyller, integrerte ventilatorer i benken er noe folk flest liker og ønsker å velge i sine nye kjøkken, fortsetter hun. Dette gjør igjen innredningen mer til et møbel enn som kjøkken. Vi betaler jo ganske mye for det så det bør jo være lekkert.

Ditt valg

Likevel er hun klar på at man bør gå for sin personlige preferanse – uavhengig av trender.

– Jeg mener man bør tørre å velge det man liker over det som er trend, fastslår Rørvik.

– Hva er viktig når man skal bygge kjøkken i 2019?

– Løsningen er fortsatt det viktigste. Begynn med å plassere alle elementer som må inn før du tenker på design, farge og overflater. La deg inspirere av trender, men ikke la deg friste for mye av de alt for ekstreme trendene. De kan du fort bli litt lei.

Skreddersydde løsninger

Rørvik har brukt Nova som leverandør i sine prosjekter, både i de eksklusive leilighetene i Storgata 92 – samt i Senab Eikelands egen butikk som åpner i mai i Tromsø sentrum.

– Hvorfor valgte dere Nova som leverandør?

– Vi liker å jobbe med lokale leverandører som kan lage spesialer – foringer og «lureskap»/sokler – der hvor faste moduler kanskje ikke passer inn.

– Hvordan vil du beskrive kjøkkenet i deres nye showroom? 

Kjøkkenet er rolig og i samme farge som veggen bak, men har fronter i skinn som får det til å virke eksklusivt og byr på noe annerledes. Benkeplaten er i heltre i fargen «smokedoak» som vi mener er veldig «i vinden» for tiden. Den rammer liksom inn de mørke skinnfrontene og underskapene. Vi topper det hele med litt «bling» på vår ventilator i messing som blir som et smykke på veggen. Hyllene på veggen er fra Menu.

– Hva er spesielt med kjøkkenene i Storgata 92?

– Materialene og sammensetningen. Vi har turt å lage kjøkkenet til en del av innredningen, og tenkt på det som et møbel.

Lydhøre for nye idéer

– Hvordan synes du prosessen med Nova sin konsultenter har vært?

– Samarbeidet har vært godt. Det er fint å kunne ha et tett samarbeid med lokal leverandør som ikke er så langt unna, som man kan få med på en befaring på det aktuelle stedet. De har vært lydhøre for mine mange spesielle idéer, undersøkt og gitt råd, sier Ida Rørvik.

Inspirasjon og nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rekke inspirerende nyheter, flotte detaljer og tips til deg som går rundt med kjøkkentanker.