
Dr. Arléns luftige havrepannekaker
Nova Interiør
09.05.2019
Maria Arlén jobber som lege og har siden i 2007 forsket på ernæring, fettforbrenning og behandling av fedme.
«Mat skal være godt, gi grunnlaget for god helse, og ikke minst skal det også gi glede. Arlén grunner i et kosthold som gir overskudd, en sunnere kropp, økt effektivitet, bedre helse og ikke minst livsglede»
Pannekakerøre til ca 9 pannekaker
- Ta ut eggene fra kjøleskapet, de skal være romtemperert.
- Del eggehviten og eggeplommen hver for seg, pisk deretter eggehviten til den blir stiv, her er det fint å ha en klype salt.
- Bland eggeplommene sammen med havremel, vann og kesam.
Rør godt til du får en jevn og glatt røre. - Ha i bakepulveret, vaniljepulveret og psyllium husk. Har du ikke psyllium husk kan dette byttes ut med en spiseskje ekstra havremel.
- For bedre smak, tilsett kardemomme (dette kan sløyfes).
- Bland sammen eggehviten og røra så du får en fin luftig blanding.
- La røren svelle i 5 minutter.
Stekes på middels høy varme med lokk for å få pannekakene til å heve.
Når pannekakene stivner oppå og bobler så er de klar til å snus.
Toppes med bær, sirup, vanilje kesam og melis.
Velbekomme!
Dette trenger du:
3 store egg
1 klype salt
100g havremel
1 boks kesam original
1 ts psyllium husk
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/8 ts vaniljepulver evt ½ ts vaniljesukker
0,5 dl vann
1 klype salt
Obs! Spe på med litt ekstra vann i eggeplommerøra om den blir velig tykk, ca. 2-4 ss.
Inspirasjon og nyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rekke inspirerende nyheter, flotte detaljer og tips til deg som går rundt med kjøkkentanker.