Dr. Arléns luftige havrepannekaker

Nova Interiør

09.05.2019

Maria Arlén jobber som lege og har siden i 2007 forsket på ernæring, fettforbrenning og behandling av fedme.

«Mat skal være godt, gi grunnlaget for god helse, og ikke minst skal det også gi glede. Arlén grunner i et kosthold som gir overskudd, en sunnere kropp, økt effektivitet, bedre helse og ikke minst livsglede»

Pannekakerøre til ca 9 pannekaker

  1. Ta ut eggene fra kjøleskapet, de skal være romtemperert.
  2. Del eggehviten og eggeplommen hver for seg, pisk deretter eggehviten til den blir stiv, her er det fint å ha en klype salt.
  3. Bland eggeplommene sammen med havremel, vann og kesam.
    Rør godt til du får en jevn og glatt røre.
  4. Ha i bakepulveret, vaniljepulveret og psyllium husk. Har du ikke psyllium husk kan dette byttes ut med en spiseskje ekstra havremel.
  5. For bedre smak, tilsett kardemomme (dette kan sløyfes).
  6. Bland sammen eggehviten og røra så du får en fin luftig blanding.
  7. La røren svelle i 5 minutter.

 

Stekes på middels høy varme med lokk for å få pannekakene til å heve.
Når pannekakene stivner oppå og bobler så er de klar til å snus.

Toppes med bær, sirup, vanilje kesam og melis.

Velbekomme!

Dette trenger du:

3 store egg
1 klype salt
100g havremel
1 boks kesam original
1 ts psyllium husk
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/8 ts vaniljepulver evt ½ ts vaniljesukker
0,5 dl vann
1 klype salt

Obs! Spe på med litt ekstra vann i eggeplommerøra om den blir velig tykk, ca. 2-4 ss.